perjantai 20. tammikuuta 2012

11. Kymmenes viikko

9.-15.1.2012

Tuisku täytti 19 viikkoa, ja maanantaina se savolaiselämä jälleen alkoi. Tuiskulla oli ainakin talon pihalla selvät sävelet, mistä ovesta kuuluu mennä sisälle, joten paikka ei ollut täysin päässyt unohtumaankaan. Hyvin pian se kolusi kaikki tutut nurkat ja meni omalle paikalleen nukkumaan. Vielä illalla tuli tuttu Viima-sheltti kyläilemään. Voi sitä riemua ja juoksemista, kun kaverukset kolmen viikon tauon jälkeen pääsivät leikkimään keskenään! Viima oli kasvanut hurjasti eikä jäänyt leikeissä enää yhtään alakynteen. Ohessa muutama otos leikkituokiosta :)

Viima 16 vkoa ja Tuisku 19 vkoa
Tuiskun toinen korva irtosi liimasta, ja saimmekin ohjeeksi nyt antaa korvien irrota ja kokeilla, miltä ne näyttäisivät. Irrotimme siis myös toisen korvan, ja ainakin tämän viikon ajan ne pysyivät ihan hyvännäköisinä. Tällä viikolla lähti myös ensimmäiset etuhampaat - hampaiden vaihto siis alkoi. Se tosin oli jo ennakoitavissa erittäin kovan puruluiden kulutuksen takia. Viikon aikana korvien ollessa vapaasti myös harmaan korvan likaantumis/lievä punoitusongelma katosi yhtäkkiä. Liekö syy sitten ollut korvien irroittaminen vai joku muu, mutta erittäin tyytyväisiä ollaan!

Torstaina oli ACE-koirakoulun järjestämän Baby/starter-kurssin teoriatunti. Kurssi on siis pentukurssi yhdistettynä agilityn alkeiskurssiin. Kurssilla tullaan käymään läpi suurin osa agilityesteistä sekä perustottelevaisuutta ja pennun sosialistamista. Teoriatunnilta jäi todella hyvä mieli etenkin, kun pääsimme halliin katsomaan yhden ryhmän agilitytreenejä. Kummasti muistot agilitystä heräsivät, ja kovasti jo odotellaan kurssin alkamista :)

Tällä viikolla edelleen vahvistettiin vanhoja käskyjä. Istu, maahan ja kierrä -käskyt sujuvat hyvin jo ilman käsimerkkejä, ja paikka-käskykin alkaa olla melko hyvin hallinnassa. Nyt aloitimme kunnolla myös pöytätreenit näyttelyitä silmällä pitäen. Pidin muutamana päivänä Tuiskua irti kerrostalon isolla sisäpihalla pallon heiton yhteydessä, kun ketään ei ollut näkyvissä. Tuisku tuli aina luokse kutsuttaessa, ja oli todella innoissaan, kun pääsi täälläkin ulkona juoksemaan pallon perässä. Perjantai ja lauantai olivat sitten ensimmäiset sisäsiistit päivät - hyvä Tuisku! Välillä Tuisku on jopa vinkunut ja itse ilmaissut hätänsä päästä ulos. Yksi mainitsemisen arvoisista edistysaskeleista oli myös se, että Tuisku malttoi käskystä välillä hiljentyä imuroinnin ja moppauksen aikana. Imuri ja etenkin moppi ovat nimittäin sen suosikkeja leikkimis/paimennusmielessä, ja niitä Tuisku innostuu haukkumaan vähän liikaakin. Muuta se ei sitten juuri haukukaan - ainakaan vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti