Tuisku


Bumtsi Bum Totally Wicked "Tuisku"


Tuisku 8,5 kk Kempeleen ryhmänäyttelyssä PEK1, KP, ROP-pentu. Kuva: Keijo Pinola.

Tuisku 6,5 kuukautta. Kuva: Anni-Maarit SonninenTuisku 6 kuukautta.


Rotu: shetlanninlammaskoira
Syntynyt: 31.8.2011
Rekisterinumero: FI51439/11

Sukupuoli: uros
Väri: blue merle
Korkeus: 36,1 cm (1.7.2012)
Silmät: CEA-vapaat 7,5-viikkoisena, ei todettu perinnollisiä
silmäsairauksia 11/2012
Lonkat: A/A
Polvet: 0/0
Kyynärät: 0/0
Hampaat:
Kasvattaja: Tuominen Anne, Kennel Bumtsi Bum

Tuisku Koiranetissä
Tuisku muutti meille perheenjäseneksi 5.11.2011. Jo alusta asti Tuisku on tehnyt vaikutuksen rohkealla ja avoimella luonteellaan. Tuisku tutustuu kaikkeen uuteen hieman varovaisen innostuneesti mutta on pääsääntöisesti todella kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Tuiskulla on todella hyvät sosiaaliset taidot niin koirien kuin ihmistenkin seurassa. Tuiskua voisi kuvailla myös huumorintajuiseksi ja iloiseksi koiraksi, jolla on aina vähän pilkettä silmäkulmassa. Tuisku on nopea oppimaan uusia asioita ja tekee sitä todella mielellään. Se jaksaa keskittyä koulutustilanteissa myös muiden koirien läsnäollessa ja on erittäin helppo motivoitava. Tuisku jaksaisi leikkiä leluillaan, etenkin pallolla, tuntikausia, ja rauhoittuu mielellään vaikka syliinkin nukkumaan. Tämän parempaa koiraa ei omistaja olisi voinut toivoa!

Vanhemmat ja sisarukset

Isä: Bumtsi Bum Puzzling Bi Colour "Morris"
Emä: Bigandan Love In Snow "Kerttu"

Sisarukset:

Bumtsi Bum Time After Time (blue merlenarttu)
Bumtsi Bum Two Pence For Love (blue merlenarttu)
Bumtsi Bum Trick Or Treat (tricolournarttu)
Bumtsi Bum Twilight Zone (blue merleuros)

Match Showt

Ensimmäisessä match showssa Tuisku pääsi käymään  puolen vuoden iässä. Emme olleet aiemmin käyneet missään näyttelyharjoituksissa, vaan harjoitelleet ainoastaan omalla parkkipaikalla ja kotona itsenäisesti. Tuisku kuitenkin ylitti kaikki odotukset käyttäytyen erinomaisesti kehässä ollen lopulta punaisten seitsemäs! Tuomarit ovat kehuneet Tuiskua avoimeksi, reippaaksi, kauniiksi ja hyvin esiintyväksi koiraksi. Tähän mennessä Tuisku on käynyt jo useissa mätsärissä hyvällä menestyksellä ja tästä on edelleen hyvä jatkaa.


Agility

27.1.2012 starttasi agilityharrastuksemme Kuopiossa Koirakoulu ACE:n järjestämällä pentukurssilla, jolla jo perehdyttiin leikin varjolla muutamiin agilityesteisiin. Pennun sosialistamisen ja uusien taitojen oppisen kannalta työskentelyn harjoitteleminen ryhmässä oli hyödyksi jo näin alkuvaiheessa. Tuisku suorastaan syttyi lajiin jo muutaman kerran jälkeen, ja on nuoresta iästään huolimatta osoittanut melkoista potentiaalia agilityssä. Heti pentukurssin perään jatkoimme ACE:n järjestämälle basics-kurssille, jossa pääsimme syventämään jo opittuja taitoja agilityn saralla. Syksyllä 2012 aloitimme ACE:lla agilityvalmennuksessa ja treenaamme myös itsenäisesti. Tällä hetkellä kaikki esteet ovat nyt hallussa, mutta keinua ja keppejä emme ole radan osana vielä ottaneet. ACE:lla kävimme valmennuksissa 15.5.2013 asti, ja jatkoimme agilityharrastusta Koirakiltassa Kokkolassa 20.5.2013 alkaen.

Ensimmäiset agilityn möllikisat starttasimme Kannuksessa 18.5.2013. 19 esteen rata, joka hyppyjen ja putkien sisälsi puomin sekä A-esteen, selvisimme kahdella virheellä sijoittuen lopulta toisiksi! Kesän aikana tavoitteena olisi startata vielä muutamat möllikisat.

Näyttelyt

Tuisku kävi ensimmäisessä näyttelyssään Kempeleessä 20.5.2012 ja osallistui tuolloin pentuluokkaan, jossa oli yhteensä neljä pentua. Tuisku ylitti jälleen kaikki odotukset ollen PEK1, KP ja ROP-pentu. Tuiskun kehäkäytös on mätsäreiden ja muun harjoittelun myötä parantunut kerta kerralta, eikä Tuisku ole arkaillut yhdenkään tuomarin käsittelyä. Vuonna 2012 kävimme kolmessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä, joista tuloksena kaksi EH:ta ja yksi H.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti