maanantai 10. syyskuuta 2012

39. Lammaskoiran virka

23.-29.7.2012

Maanantaina menimme jälleen raviradan koirapuistoon. Tällä kertaa kokoonpanomme oli hieman pienempi, sillä Tuiskun lisäksi paikalle pääsivät vain novascotiannoutaja Veera sekä samojedinkoirapentu Viktor. Tuiskulle teki hyvää leikkiä pennun kanssa välillä, ja hyvin koirilla leikit sujuivatkin! Näyttelytreenitkin menivät ihan mukavasti, vaikka Viktor olikin lähinnä kuunteluoppilaana. Tuiskulle näissä kahdessa koirassakin oli jo ihan riittävästi häiriötekijöitä, ja toisaalta oli mukava, ettei aina ole liian vaikeaa ja paljon kaikenlaista huomionviejää.Tuisku osaa piiloutua heinikkoon!


Tiistaina meninne jälleen Kalajoelle agilityyn. Meillä oli taas eri sijainen, joka kyllä osasi antaa hyviä vinkkejä :) Teimme Tuiskun kanssa radanpätkää, jossa oli kaksi hyppyä (toinen takaakierrolla), mutkaputki sekä rengas. Ideana oli vahvistaa suoritusvarmuutta renkaalla, joten teimme sitä ensin ihan yksittäin ja sen jälkeen osana tätä radanpätkää. Tuisku kyllä hoksasi homman hienosti parin erehdyksen jälkeen, joten vaikeusaste oli Tuiskulle ihan sopiva. Toinen minulle uudempi asia oli takaaleikkaukset, joita harjoiteltiin kolmen hypyn suoralla. Pari kertaa saatiin onnistumaan kohtalaisesti, vaikka olimme aluksi Tuiskun kanssa molemmat hieman hukassa. Jätettiin kuvio hautumaan, ja kokeillaan joskus myöhemmin uudelleen.


Keskiviikko, torstai ja perjantai olivat varsin tavallisia päiviä. Meillä oli kesävieraita, joten Tuiskun kanssa harrastukset jäivät hieman vähemmälle. Toki perus palloleikit, aktivoinnit ja muut hoidettiin tavalliseen tapaan. Lauantaipäivä oli ihanan aurinkoinen ja kesäinen, joten olimme paljon ulkona. Tuisku keksii kyllä pihalla omaa tekemistä, vaikka sille ei aina sitä tarjoaisikaan.


Lauantaina menimme vielä Himangalle lammashommiin. Tuisku oli innolla mukana täyttämässä lampaiden vesiastioita ja jakamassa iltaheiniä. Tuisku päätti myös olla itsenäinen lammaskoira ja karkasi KAKSI kertaa pässien aitaukseen ilman lupaa! Tuisku kyllä nauttii aina, kun pääsee vähän "paimentamaan" lampaita - kyllä sillä varmasti jonkinlainen paimennusvietti löytyy. Sunnuntaina samat lammastehtävät jatkuivat, ja Tuiskun ilmeestä päätellen sillä oli kyllä oikein hauskaa juosta ympäri lammastilaa milloin missäkin jutussa auttamassa. Osa karitsoista tulee jo nykyään innolla aidan viereen odottamaan, josko niiden karvainen salamaystävä ilmeistyisi aidan raosta niitä nuuskimaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti