sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

33. Vihdoinkin agilityä!


11.-17.6.2012

Maanantaina pidettiin jo lähes perinteeksi muodostunut maanantainen leikkituokio Milon kanssa koirapuistossa. Tällä kertaa radalla ei ollut hevosta tai muitakaan häiriötekijöitä, joten pojat leikkivät oikein hyvin keskenään :) Milo elää jo enemmän hajujen maailmassa kuin Tuisku, joten Tuiskua selvästi joskus ihmetyttää, miksi Milo ei jaksa koko ajan leikkiä. Tuisku sitten välillä käy härnäämässä Miloa, mutta ihmeen hyvin Milo kuitenkin on Tuiskua jaksanut. Ja toki Tuisku hakee palloa, jos Milo jo väsähtää leikkimiseen.


Kokeiltiin kerran 25cm rimaa.
Tiistaina alkoikin sitten Kalajoen agilityn jatkokurssi meidän osalta, muuthan aloittivat sen jo viikkoa aiemmin. Otettiin pientä radan pätkää, jossa oli 4-5 estettä (hyppyjä rimat maassa sekä putkia). Tuisku oli kyllä niin onnellinen, kun pääsi taas sujahtamaan putkesta kuin ohjus :) Se haki putkelle yllättävän hyvin, jopa paremmin kuin ennen tätä agilitytaukoa. Tästä olin positiivisesti yllättynyt! Otettiin yksittäin myös rengasta sekä pussia, jotka niin ikään sujuivat varsin mallikkaasti.


Käytin (ja aion jatkossakin käyttää) edelleen targetille palkkaamista, mikä tuntuu sopivan Tuiskulle hyvin. Meitä on ryhmässä yhteensä 5 koirakkoa, ja treeniaikaa on varattu 1,5 tuntia. Siitä osa menee radan rakennukseen, opetteluun ja purkamiseen, mutta kyllä kaikki ehdittiin silti käydä kaksi kertaa radalla. Tuisku ei kestänyt katsoa muiden menoa ilman kauheaa älämölöä ja huutamista, joten se piti viedä aina lenkille muiden suoritusten ajaksi. Toivottavasti säät suosivat meidän treenejä, sillä ainakin tällä kerralla ulkokentällä oli todella kuuma, ja toisaalta sateella nurmikkokenttä voi olla liukas niin koirille kuin meille ohjaajillekin.

Keskiviikko oli ihan peruspäivä. Torstaina Tuisku taisi kokea ensimmäisen ukkosmyrskyn täällä meillä ollessaan. Eipä Tuisku siitä mitään välittänyt, niin kuin ei uutena vuotena välittänyt niistä ilotulitteistakaan. Torstaina Tuisku pääsi jälleen lammaskoiraksi maalle, missä oli kuulemma päässyt myös metsälenkille, hakenyt ahkerasti palloa ulkona jne. Perjantaina tein Tuiskulle varsin perusteellisen harjauksen, joka kesti lähes puolitoista tuntia! Harjatessa Tuiskusta kyllä lähtee karvaa, mutta muuten ei onneksi vielä ole karvanlähtöä! Otettiin myös vähän kotiagilityä, lähinnä irtoamisjuttuja ja minulle jotain yksinkertaisia valsseja.

Sunnuntaina sää suosi vihdoinkin, joten päätimme käydä Himangalla kuvailemassa vähän satamassa ja rantakallioilla. Tuisku vähän ihmetteli merta ja veneitä, joita satamasta lähti. Tuisku osaa jo aika hyvin poseerata kameralle - kai se alkaa tottua jo tähän alituiseen mallina olemiseen ;) Toki kävimme katsomassa lampaitakin, ja etenkin pienempien karitsojen (jotka nekään eivät ole enää kovin pieniä!) Tuisku tuntuu olevan varsin hyvä kaveri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti