sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

22. Näyttelytreeniä

26.3.-1.4.2012

Tämä viikko oli varsin tavallinen. Tuiskun kanssa otettiin vielä melko rauhallisesti kennelyskästä toipumisen takia. Lenkit olivat lyhyitä, mutta kyllähän Tuisku jo sisällä vaati leikkimistä ja toki paljon muutakin aktivointia. Tämän viikon suosikki oli varmaan tyhjään, pieneen muovipulloon laitetut herkut, jotka Tuiku kyllä oppi valitettavan nopeasti saamaan ulos pullosta. Harjoiteltiin myös agilitystä tuttua kierrä-käskyä sekä näyttelyjuttuja erityisesti.
Rasitteena olivat kyllä tosi kurjat kurakelit! Vähintään kerran päivässä piti huuhdella tassut ja mahanalus hiekasta, jota kertyi jalkakäytäviltä. Hiihtäjiä näkyi vielä jonkin verran laduilla, joten niille ei oikein uskaltanut lähteä kävelemään. Kävin Tuiskun kanssa pari kertaa läheisessä koirapuistossa vähän leikkimässä, kun siellä ei ollut muita, ja se oli lähes ainoa paikka, missä koira ei sotkenut itseään kuraiseksi (siellä oli vielä paljon lunta). Perjantaina olisi ollut kolmas basics-kurssin agilitykerta, mutta en tenttikiireiden takia mennyt edes katsomaan sitä. Kuulemma olivat tehneet paria erilaista radanpätkää. Vähän jännittää pääsiäisen jälkeen mennä yli kuukauden tauon jälkeen taas kokeilemaan, miten meiltä agility sujuu, kun muut ovat tässä välissä harjoitelleet jo vaikka mitä!

Sunnuntaina oli shelteille ilmaiset näyttelytreenit. Tuisku jäi kotiin, mutta minä kuitenkin menin Sallan ja Viiman sekä kameran kanssa paikalle. Yhteensä Helskon kennelin Tarun pitämissä treeneissä oli noin kymmenen koiraa, ja minäkin sain lainakoiriksi Oskarin (Sheltie Lin's Golden Wonder) sekä Samin (Helskon Sinatra). Niiden kanssa nyt oli helppo mennä, kun koirat osasivat hommansa.Tuiskun kanssa ongelmana on näyttelyiden kannalta edelleen se häntä, joka nousee liikkeessä. Kyllä siihenkin saatiin vinkkejä, jotka käytännössä johtivat koiran alistamiseen, mutta ehkä ensin kokeilen jotakin muuta. En tiedä, voisiko koiraa käskystä opettaa laskemaan häntää. Ehkä otan sen projektiksi ensi viikosta alkaen, kun pääsiäisen aikoihin on kuitenkin noita ylimääräisiä vapaapäiviä. Treeneistä toki saatiin hyviä vinkkejä mm. koiran seisottamiseen sekä maassa että pöydällä ja katsottiin vähän eri koirille sopivaa juoksutusvauhtia jne.

Meillä alkaisi ensi viikolla Ponderan järjestämä näyttelykurssi. Lähdemme kuitenkin Pohjanmaalle pääsiäisen viettoon, joten teoriakerta ja ensimmäinen käytännön kerta jäävät meiltä valitettavasti väliin. Ehdimme kuitenkin kolmelle käytännön kerralle, joista viimeisellä järjestetään kuulemma harjoitusnäyttelyt :) Niitä siis odotellessa!
2 kommenttia:

  1. Voi hyvänenaika, kun on suloinen miekkonen. <3 Onnea ja hauskoja treenailuja teille näytelmien ja agilityn parissa! :) Jään seurailemaan teidän kuulumisia. T. Jonna, Brandy ja Helmi http://bridgetjonesinblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, olen myös lueskellut blogianne, mistä on myös mukava seurata teidän kuulumisia!

    VastaaPoista