sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

23. Pääsiäislomailua

2.-8.4.2012

Maanantaina oli viimeinen tentti ennen pääsiäislomaa, ja sen jälkeen suunnattiin viikoksi Pohjanmaalle. Tuisku matkusti autossa hyvin jalkatilassa koko matkan. Illalla piti vielä tietenkin ihmetellä kissoja, mutta muuten Tuisku näytti siltä kuin olisi kotiin tullut, eli paikka on mukavana muistona mielessä :) Minulla alkoikin työviikko, joten Tuisku sai päivät olla äitini sekä kissojen kanssa.

Tällä viikolla Tuiskun kennelyskäoireiden loppumisesta tuli 2 viikkoa täyteen. Tuisku siis pääsi jo vähän vapaammin lenkkeilemään ja leikkimään. Käytiin lyhyitä noin kilometrin pituisia metsälenkkejä, joilla Tuisku sai aina olla vapaana. Tuiskuhan otti kyllä ilon irti ja juoksi melko paljon kuitenkaan menemättä kovin kauas meistä muista. Lisäksi otimme kunnon tehotreenin näyttelyitä ajatellen. Maassa seisomista ja näyttelyjuoksutusta treenattiin sen liikkeessä nouseva hännän takia erityisesti. Tuisku kyllä näyttää vähän alkaa hoksaamaan ideaa etenkin, jos itse menen riittävän hitaasti. Tuisku tahtoo innostua liikaa, jos se saa ravata niin reippaasti, että myös itse joudun juoksemaan, mistä sitten yleensä seuraa se hännän nouseminen liikaa.




Tuisku pääsi vähän ottamaan tuntumaa myös lampaisiin, kun karitsointiaika on juuri menossa, ja miesväen kotona noita pikkuisia on jo lähemmäs sata tälle keväälle syntynyt! Kaksi isompaa karitsaa otettiin ulos Tuiskun ihmeteltäviksi, ja kyllähän Tuiskun piti hetki niitä ihmetelläkin, ennen kuin niistä kunnolla innostui. Karitsatkin pomppivat innoissaan paikasta toiseen, kun Tuisku vähän juoksi niiden ympärillä. Oli se aika hauskaa katsottavaa ja täytynee ottaa uudestaan taas jossakin vaiheessa :) Tuiskulla ainakin näytti olevan oikein kivaa! Isompia lampaita Tuisku vielä vähän katsoo kunnioittavasti kauempaa, vaikka suurin osa lampaista Tuiskua selvästi pelkääkin.



Tuisku on nyt entistä enemmän innostunut lenkillä kantamaan risuja, keppejä ja vaikka minkälaisia karahkoja ja oikein etsimällä etsii niitä. Välillä saa kyllä olla silmä tarkkana, ettei Tuisku innostu syömään niitä tai juokse vaarallisesti keppi suussaan. Lumipalloleikit olivat myös suosiossa, kun säiden puolesta niitä oli helppo toteuttaa useampanakin päivänä. Koirakavereita ei vielä tällä viikolla nähty, mutta ensi viikolla onkin sitten näyttely- ja agilitytreenit sekä leikkitreffit Viiman kanssa myös pyritään järjestämään :)


3 kommenttia:

  1. Täällähän se selvisikin että karanteeniaika on teilläkin ohi... :) Hienoa! Luin tosiaan vanhemman julkaisusi ensin... :)

    VastaaPoista
  2. Oi kun innostuin kun näin ht.netissä kuvauksen tästä, itellä kans pitkäaikaisena haaveena juurikin sheltti ja nyt se viimein häämöttää tuolla lähitulevaisuudessa :) Jäin heti lueskelemaan että mitähän mahtais siis ollakaan edessä, hih.

    VastaaPoista
  3. Joo, karanteenista selvittiin hengissä, vaikka Tuisku näytti välillä todella tylsistyvän! Vohvelikettu, toivotan ihania hetkiä mahdollisen shelttipentusi kanssa!

    VastaaPoista