torstai 22. maaliskuuta 2012

20. Sairastelua

12.-18.3.2012

Tuisku täytti tällä viikolla jo seitsemän kuukautta :) Painoa on noin 5,3 kg ja korkeus epävirallisesti mitattuna 36-36,5 cm. Ikävänä uutisena tältä viikolta sain kuulla, että ainakin yhdellä Tuiskun siskoista on peitsihampaat, vaikka tällä pentueella ei pitänytkään olla niihin mitään geneettisiä riskejä :( Tuiskulla sen sijaan onneksi näyttäisi olevan ihan komea, oikein muodostunut hammasrivistö.

Tälle viikolle oli jo paljon suunnitelmia. Torstaina piti nähdä Viima, perjantaina aloittaa agilityn basics-kurssi ACE:lla ja lauantaina mennä Pohjanmaan reissun yhteydessä mätsäriin. Niin kai se on, että silloin sairastutaan kun ei saisi missään tapauksessa sairastua. Tiistaina Tuisku alkoi yskiä yksittäisiä kertoja, mutta iltaa kohti yskiminen vain lisääntyi. Melko selvää oli, että kennelyskä oli rantautunut myös meille. Liekö sitten karanteeniaika 2 viikkoa liian lyhyt, ja yskä näin ollen tarttunut Viimalta vai mistä, mutta kyllähän se harmittaa. Ti-ke yön valvoin Tuisku-raukan yskiessä kamalasti. Ajattelin jo, että pitääkö seuraavana päivänä varata eläinlääkäriaika. Eipä se keskiviikkona ollutkaan enää niin paha, joten jätin ajan varaamatta ja seurailin tilannetta. Torstaina yskä oli jo lievempää, mutta edelleen melko limaisen kuuloista.

Tuisku sai siis tyytyä kovin leppoiseen elämään, mitä se ei itse todellakaan ymmärtänyt tai olisi halunnut. Virtaa Tuiskulla oli ihan niin kuin ennenkin, ja se ei millään sulattanut sitä, miksei lenkillä saanut juosta tai sisällä riehua lelujen kanssa entiseen malliin. Älytehtävillä koitettiin tarjota sille tekemistä, vaan eihän sille tunnu mikään riittävän, kun sille tuulelle sattuu. Hirvittää jo ihan ajatuskin, millaista tulee olemaan kahden viikon karanteeniajan lopulla, kun patoutunutta energiaa alkaa olla ihan liikaa.

Perjantaina suunnattiin auton keula kohti Pohjanmaata, jossa vietimme viikonlopun. Tuisku oli tosi iloinen nähdessään taas Sylvi ja Saimi -kissat, jotka tosin suhtautuivat Tuiskuun varovaisen kunnioittavasti. Valitettavasti viikonloppuna Tuiskun yskä otti takapakkia ja paheni kyllä huomattavan paljon. Koiraparka sai yskiä lauantaipäivän kyllä lähes kokonaan ja vaikutti muutenkin todella vaisulta. Toki automatkakin saattoi väsyttää. Lauantaina kävin itse kuvailemassa mätsärissä, johon siis meidänkin piti osallistua. Siellä olisikin ollut pentuluokassa kaksi muutain bluemerleä shelttiä, joista toinen sijoittui hienosti sinisten pentujen kakkoseksi :) Tuli hirveä hinku itsekin päästä kehään Tuiskun kanssa! Sunnuntaina Tuiskun yskä ei ainakaan enää ollut pahentunut lauantaista, ja illalla matkustimmekin taas takaisin Kuopioon. Saapa nähdä, pitääkö tässä eläinlääkärireissu tehdä tämän kurjan yskän takia...

2 kommenttia:

  1. Moikka! Löysin bloginne facebookin shetlanninlammaskoirat yhteisöstä ja päätin kirjoittaa, koska meilläkin yskittiin ihan samoihin aikoihin kuin teillä. Missä päin Suomea asutte? En löytänyt tietoa mistään... Me asutaan Turussa ja täällä ainakin jyllää kauhea kennelyskäepidemia. Meillö loppui karanteeni tänään ja säästyttiin onneksi pahimmilta oireilta. Mites teillä, vieläkö on karanteenia jäljellä?

    Tuisku on kyllä ihanan persoonallisen näkönen sheltti :) Oletteko joihinkin näyttelyihin tulossa keväällä? Meidän näyttelykalenteri löytyy meidän blogin sivupalkista :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Asumme suurimman osan ajasta tällä hetkellä Kuopiossa, mutta etenkin kesäaikaan myös Pohjanmaalla. Näyttelyissä olemme tällä hetkellä käyneet 20.5. Kempeleessä, 7.7. Kokkolassa ja 14.7. Oulussa. Seuraavaksi 3.8. Kuopion KV :)

    VastaaPoista