torstai 15. maaliskuuta 2012

19. Koirakaveriviikko

5.-11.3.2012

Tuisku, Sanni ja Klaara
Tällä viikolla ei ollut enää agilitytreenejä, kun viime viikolla olikin babe/starter-kurssin viimeinen kerta. Ei ollut myöskään mitään mätsäreitä tai muitakaan tapahtumia tiedossa, joten Tuiskulle piti keksiä muuta ohjelmaa. Tietenkin peruskäskyjä vahvistettiin; uusin taakse-käsky alkaa sujua jo aika hyvin, lisäksi aloitettiin harjoittelemaan uutta pyöri-temppua (jotkut käyttävät sanaa "tanssi"), jossa siis koiran on tarkoitus pyörähtää paikallaan 360 astetta joko vasemmalle tai oikealle riippuen siitä, kummalle päin kättäni pyöräytän. Tämä temppu ei näyttänyt tuottavan Tuiskulle mitään vaikeuksia :)
Keskiviikkona Tuisku sai leikkiseuraa vähän alle vuoden ikäisestä Sanni-sheltistä, ja mukana pentujen touhuja tuli katsomaan 14-vuotias Klaara-sheltti. Mentiin läheiseen koirapuistoon, koska se on näin talvella hyvässä kunnossa eikä siellä ollut ketään muita. Tuisku ja Sanni leikkivät aika hyvin keskenään, vaikka Sannilla oli juoksut juuri loppumassa. Kyllähän Tuisku nuuski Sannia välillä aika kiinnostuneena, mutta eipä se muuten ymmärtänyt Sannin päälle vielä mitään... Klaarasta kyllä ei olisi huomannut, että kyseessä on jo 14-vuotias koira. Klaara haki innokkaasti palloa ja komensi nuorempia minkä ehti. Tuiskukin kerrankin kunnioitti jotakin koiraa oikein hienosti - eihän nyt 14-vuotiaan käskyjä sentään voi alkaa kyseenalaistamaan?! ;)


Lauantaina Tuisku pääsi noin kuukauden jälkeen leikkimään parhaimman kaverinsa Viiman kanssa. Tällä kertaa mentiinkin pentujen kanssa myös samaiseen puistoon, jossa olisi reilusti tilaa juosta. Pennut kyllä nauttivat kamalasti toistensa seurasta, ja Tuiskukin sai kerrankin juosta ihan niin paljon kuin halusi :) Reilun tunnin leikkiminen hujahti nopeasti, ja Tuiskukin malttoi leikkituokion jälkeen nukkua rauhassa - tai olla ainakin vähemmän hyperaktiivinen kuin yleensä.Tuisku melkein 7 kk ja Viima melkein 6 kk <3

Tällä viikolla ei edes harjoiteltu näyttelyjuoksutusta. Kaikkialla on aika liukasta, joten itse on tosi vaikea juosta ja samalla keskittyä koiraan. Seiso-käskyä kyllä tehostettiin, sillä viime mätsärissä Tuiskulla oli ärsyttävä tapa hivuttautua lähemmäs minua askel kerrallaan tai vähintään se yksi askel, jolloin kaikki jalat ovat eri kohdissa, eikä asento ole ollenkaan tasajaloin. Ainakaan nyt kotona tätä ei enää tapahdu, joten oppi lienee menneen perille. Etsi-käsky saa kyllä Tuiskun innostumaan tosi paljon, tiedä sitten olisiko Tuiskusta ainesta ihan etsijäkoiraksi tai tykkäisikö se, jos sille tekisi joskus jälkiä. Täytyy laittaa näitä mietintään tulevaisuuden varalle... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti