perjantai 8. kesäkuuta 2012

30. Kesän tuntua

21.-27.5.2012

Tällä viikolla ilmeni kaksi ongelmaa, joita en lainkaan osannut odottaa. Ensimmäisen ongelman oikeastaan huomasin jo viime lauantaina, kun leikkasin Tuiskun kynsiä. Jostain syystä molempien takatassujen kaksi keskimmäistä kynttä olivat kuluneet lähes verirajaan asti?!? Tuiskua ei kyllä ole poikkeuksellisesti lenkkeilytetty asfaltilla tai tehty muutakaan, missä kynnet olisivat voineet kulua. Tuisku ei kyllä mitenkään varo niitä tai tee muutakaan, mikä kertoisi tassujen olevan kipeät - onneksi. Täytyy nyt pysytellä ainakin viikko kokonaan pois asfaltilta.

Toinen sangen yllättävä ongelma Tuiskun kohdalla oli, että Tuisku ei syönyt. Tuisku on ihan aina syönyt aivan kaiken, mitä sille on annettu. Nyt Tuisku sitten vain kävi kupilla haistamassa ja lähti pois. Tämä tapahtui etenkin, jos tarjolla oli pelkkää nappulaa plus piimää. Annoin aina saman ruuan tarjolle uudelleen, ja kyllä Tuisku söi joka päivä vähintään yhdestä ruuasta puolet. Tuntui vain, että koira alkoi sen verran nuutumaan, että oli pakko antaa välillä pelkkä puuroannoskin (järkevää vai ei, en tiedä). Nirsoiluahan tuo selvästi oli, ja taisi tuossa lähellä olla yksi juoksuinen narttukin sekoittamassa Tuiskun pään ;) Herkut toki kelpasivat, maha toimi niin kuin pitikin jne, että mistään mahaongelmastakaan tuskin oli kyse.

Maanantaina Tuisku pääsi tutustumaan raviradan koira-aitauksessa kaverini leikattuun silkkiterrieriurokseen Leoon. Leo on minulle tuttu jo entuudestaan, sillä se oli meillä viikon hoidossa noin vuosi sitten. Leo ja Tuisku tapasivat joulun tienoilla jo aiemmin, mutta tapaaminen ei mennyt kovin hyvin. Oli kylmä talvi, joten päätimme nähdä Leon kotona. Se taas ei oikein sopinut Leolle, ja Tuiskukin ärähti sille pari kertaa, kun Leo oli ilmeisesti vähän liian tunkeileva. Nyt viisastuneina päätimme nähdä ei-kenenkään-maalla, ja osat olivat etenkin Leon leikkauksen myötä vaihtuneet. Tuisku tapansa mukaan yritti muutamaan otteeseen hyppiä Leon päälle, mutta kyllä koirat innostuivat vähän leikkimäänkin :) Yritin myös ottaa Tuiskuun kontaktia välillä, mikä onnistui enimmäkseen hyvin tuloksin. Välillä tosin Tuiskun korvat olivat ihan hukassa!


Tiistai, keskiviikko ja torstai menivät melko tavalliseen tapaan. Päivät olin töissä, ja iltaisin vietettiin Tuiskun kanssa laatuaikaa lenkin ja koulutusjuttujen muodossa. Torstaiaamuna sattui kuitenkin pururadalle yhtäaikaa bichon frisé Milo, jonka kanssa Tuisku saikin sopivasti vetää kunnon aamuspurtit! Näyttivät koirat olevan todella innoissaan tästä yllättävästä aamutapaamisesta :) Illalla käytiin Tuiskun kanssa vielä lampaita katsomassa miesväen kotona. On ne vaan ihania!

Lauantaina suunnattiin Ylivieskaan mätsäriin :) Ilma oli aurinkoinen, suorastaan helteinen! Match show järjestettiin Kärkkäisen parkkialueella, mutta osallistujamäärä olisi saanut olla kyllä isompikin tapahtumien jatkuvuuden kannalta. Pentuluokassa taisi koiria olla 12, ja Tuiskun lisäksi luokassa kilpaili myös toinen merlesheltti. Tämä Halla paljastui lopulta Tuiskun sukulaiseksi (molemmilla emon isä Moorwood Caribbean Blue Lover)! Tuiskulla oli parinaan bostoninterrieri, ja Tuisku oli numerolla 6. Tuiskun kehäkäytös oli kyllä jälleen ihan erinomaisen hyvä, ja Tuisku saikin sen ansiosta punaisen nauhan.

Pentujen punaisten kehässä koiria oli yhteensä kuusi, joista sijoittui neljä koiraa. Voiton näistä vei siperianhusky, joka oli myös edellisessä Ylivieskan mätsärissä. Tuisku oli lopulta punaisten toinen :) Neljänneksi tullut walesinspringerspanieli olikin sitten tuttu Kannuksen mätsäristä, että kyllä täälläkin päin alkavat tulla tutuiksi pikku hiljaa nämä koiraihmiset. Palkinnot olivat kyllä tällä kertaa melkoisen runsaat: pokaali, ruusuke, Tuiskulle nalle-lelu, viiden kilon ruokasäkki, neljää erilaista koiranherkkua useampi paketti sekä puruluita :) Kyllä Tuiskun nyt kelpaa.Tuisku PUN2 ja mätsäripalkinnot

Sunnuntaina hyvä sää jatkui, mikä kyllä toi jo semmoista kesän tuntua :) Kokkolassa olisi ollut mätsäri, mutta sen sijaan päätimme käydä Tuiskulle näyttämässä hevosia Kannuksen raveissa. Tuisku käyttäytyi kyllä erittäin esimerkillisesti, eikä haukkunut kovaa juokseville hevosille kertaakaan! Täytyy kyllä todeta jälleen kerran, että voin kyllä olla todella onnekas näin hyväluonteisesta ja selväpäisestä koirasta. Iltapäivällä menimme sitten miesväen mökille, jota siivosimme käyttökuntoon talviteloilta. Tuisku oli aivan innoissaan merivedentuoksuisesta ilmasta ja mökkipihasta! Itse jonkin verran pelkäsin punkkeja, mutta eipä niitä löytynyt koirasta yhtäkään illan päätteeksi. Lampaatkin laskettiin kesälaitumelle, joten tästä kai se kesä voi alkaa :)Tuiskua puri varpaasta muurahainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti