sunnuntai 20. toukokuuta 2012

28. Näyttelyvalmisteluja

7.-13.5.2012

Korvat ennen trimmausta
Maanantai ja tiistai olivat vielä töistä vapaata, joten minulla oli paremmin tuolloin aikaa olla Tuiskun kanssa. Nautittiin ensimmäisistä kunnon lämpimistä päivistä ja auringosta ulkona lenkkeillen ja pallotellen. Tajusin maanantaiaamuna, että Kempeleen näyttelyyn olisi aikaa enää noin pari viikkoa. Kävin viime viikon perjantaina Kuopion Mustissa ja Mirrissä "vähän" shoppailemassa, ja mukaan sieltä tarttui pentuvermeiden tilalle uusi nahkainen hihna ja panta, shampoota, aktivointilelu, numerolapun pidike ja ohennussakset. Ohennussakset saivat nyt sitten käyttöä, kun kauhusta kankeana kaivoin kasvattajan trimmausohjeet esille, ja aloin elämäni ensimmäistä kertaa trimmaamaan koiran korvia.

Korvien trimmaamiseen taisi mennä aikaa vähintään 1,5-2 tuntia, koska tein kaiken aika hitaasti ja moneen kertaan varmistellen. Jotenkin mieleeni oli tullut kaikenlaisia kauhukuvia siitä, että onnistuisin pilaaman Tuiskun korvat ihan totaalisesti. Annelle iso kiitos kuvallisista ohjeista, jotka ainakin minun trimmauskokemukseni pelastivat täysin, ja lopputuloskin oli näin ensimmäiseksi kerraksi kyllä ihan kelvollinen :) 

Sakset tosin olivat kaikkea muuta kuin kelvolliset. Mustissa ja Mirrissä oli vain kahdenlaisia saksia, joista nuo minun ostamat 15e ja toiset 80e. Näihin halvempiin sitten päädyin ja ei todellakaan olisi kannattanut. Saksien ruuvi löystyi koko ajan leikatessani, joten trimmausvälineisiin kuului tärkeänä osana myös pieni ruuvimeisseli, jolla aina entrasin saksia parin leikkausliikkeen jälkeen (mikä sinänsä voi myös selittää tuota ajankäyttöä). Jos sakset olivat liian tiukalla, ne eivät menneet kiinni ollenkaan ja jos liian löysällä, ne eivät leikanneet mitään. Tassut trimmasin tiistaina samoilla välineillä, ja niihin ei tainnut mennä aikaa puolta tuntia kauempaa. 

Korvat trimmauksen jälkeen
Kissojen ulkohäkki
Tiistaina meillä oli sovittuna koirapuistotreffit 9 kuukauden ikäisen sheltin kanssa, mutta harmillisesti treffit peruuntuivat. Kaverini Emppu kuitenkin tuli sekarotuisen, jo iäkkäämmän Aksu-koiran kanssa meitä katsomaan, vaan eipä Aksu jaksanut enää innostua Tuiskun leikkikutsuista. Tuisku seurasi kiltisti Aksua ja vähän ihmetteli, kun Aksu vain haisteli maata juoksemisen sijaan. Keskiviikosta alkaen olin päivät töissä, ja silloin myös kissaneidit Sylvi ja Saimi leikattiin, sillä niiden mouruaminen on käynyt aika mahdottomaksi näin kevään tullen. Kissojen nukutuksesta heräämistä pitikin päivystää melkein koko ilta. Olivat ne vaan tosi reppanoita, kun olivat niin kovin huonovointisia ja hoippuivat sinne tänne :/ Kaulureitakin täytyy pitää se 10 päivää eli ainakin ensi viikon lauantaihin - saapa nähdä kuinka kissat niihinkin tottuvat. Eläinlääkäri antoi mukaan steriilit terät, joilla pitäisi tikit sitten itse saada poistettua. Sitäpä sitten "innolla" odotellessa.

Lauantaina päästiin sitten shelttitreffeille 9 kuukauden ikäisen Milon kanssa. Milo oli arempi leikkikaveri, kuin mihin Tuisku on tottunut, joten ei koirien leikki oikein käynnistynyt. Pallon perässä molemmat kyllä juoksivat, mutta Milo ei oikein uskaltautunut leikkimään Tuiskun kanssa. Kuulemma Milo tarvitsee useamman tapaamiskerran, ennen kuin vähän vapautuu ja rohkenee tutustua paremmin, joten seuraavia kertoja odotellessa! Milo oli kyllä todellinen sylikoira, ihan eri maata kuin Tuisku :)


Sunnuntaina Tuisku pääsi katsomaan lampaita Himangalle. Otettiin ulos vuorotellen kolme eri tämän kevään karitsaa, ja Tuiskulla oli varsin hauskaa niiden kanssa juostessaan. Harmi, ettei sattunut kameraa mukaan, sillä etenkin ensimmäinen karitsa hoksasi heti jutun juonen, ja juoksi innoissaan edellä välillä hassusti pomppien Tuisku perässään :) Ilma oli sunnuntaina taas mukavan aurinkoinen ja toi lupauksen kesästä!


Milo 9 kk ja Tuisku 8,5 kk
2 kommenttia:

  1. Moi! Todella komea koira tämä Tuisku. :) Olen muutaman kerran eksynyt blogisivuillenne ja omistan itsekin sheltin, 5 kuukauden ikäisen Pinja-neidin. Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista