lauantai 19. toukokuuta 2012

27. Mätsäriviikko

30.4.-6.5.2012

Tällä viikolla olikin sitte luvassa pitkästä aikaa mätsäreitä ja heti kolmet koko viikolle! Oikein tehotreenit tiedossa ;) Niinpä aloitettiin viikko maanantaina tehokkaasti leikkituokiolla seitsemän sheltin voimin koirapuistossa. Mukana olivat Tytti, Viivi, Remu, Sani, Riimi, Tuisku ja Viima. Koirat vetivät samanlaista raparallia kuin Tuisku ja Ransu-mäyris eilen, joten koiran sai taas pestä päästä varpaisiin leikkituokion jälkeen. Viima kaatoi tapansa mukaan Tuiskun pari kertaa lähes pahimpaan kuralammikkoon, joten koiran puunaamiseen tosiaan meni hetki. Pääasia kuitenkin, että koira sai purkaa energiaansa!

Sani ja Viima ihmettelevät lapiota
Tuiskun ihastus Remu - ja Tuisku seuraa ;)

Tytti ja Viima loiskuttelemassa
Viiviä jo hävettää pentujen touhut!Vappuna olikin sitten Hukka-Putken järjestämä pentumätsäri heti aamusta. Käytiin sitä ennen Tuiskun kanssa tunnin lenkki ja vielä tunnin leikki-riehutus siihen päälle, jotta Tuisku sitten jaksaisi keskittyä ja kuunnella kehässä. Mätsärissä oli kuvaamassa ystäväni Anni-Maarit Sonninen, joten kiitos hänelle kuvista! Myös Laura oli Riimi-sheltin kanssa turistina ja apukäsinä liikkeellä.

Tuiskun luokassa 7-12 kk oli pentuja yhteensä noin parikymmentä. Harjoittelin aluksi Tuiskun kanssa parissa kehässä, ja Tuisku meni kyllä varsin hyvin, mitä nyt välillä yritti nuohota kuonollaan maasta herkkuja. Tuisku sai parikseen lyhytkarvaisen mäyräkoiran, ja tuomarin mielestä koirat olivat hyvin tasaväkinen pari. Tuisku kuitenkin vei punaisen nauhan energisemmällä ja valovoimaisemmalla esiintymisellään. Tuomari huomasi Tuiskulla myös hammaspuutoksen, ja pitihän se itsekin todeta, että vasemmalta ylhäältä Tuiskulta puuttuu kulmahampaan jälkeen oleva pieni hammas.

Punaisten kehässä oli varsin kova taso. Tuomari kuitenkin valitsi meidät neljän parhaan joukkoon ja lopulta oltiin punaisten kakkosia pitkäkarvaisen collien viedessä ykköspaikan. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen Tuiskun käytökseen, vaikka meillä onkin ollut tässä aika pitkä mätsäritauko. Käytiin tapahtuman jälkeen katsomassa vielä Viiman esiintymistä Lemmikkiaseman mätsärissä. Ihan ei ehditty sinne ilmoittautumaan, mutta toisaalta Tuiskukin vaikutti jo hieman väsyneeltä. Viima oli lopulta hienosti punaisten neljäs!


Tuisku ja parina mäyräkoira


Punaisten toinen, kolmas ja neljäs.


Torstaina pidettiin vielä leikkituomio Viiman, Tuiskun, Viivin ja Tytin voimin. Enimmäkseen Tuisku ja Viima leikkivät keskenään, ja löydettiinpä sitten Tytistä ja Viimasta kevään ensimmäiset punkitkin! Pitääkin heti ensi viikolla hakea apteekista Bayvanticia punkkien häätämiseen. Perjantaina meillä olikin sitten muutto edessä Pohjanmaalle kesäksi. Tuisku matkusti ihan tyytyväisen oloisena autossa, mutta kun kolmen tunnin päästä olimme kotipihassa, oksensi Tuisku häkkiin juuri, ennen kuin pääsi ulos häkistä :/ oli sille kuitenkin tullut paha olo.

Lauantaiaamu valkeni harmillisen sateisena. Laitoin Tuiskulle Hurtan pompan päälle suojaamaan sateelta ja totesin, että ensi talveksi onkin sitten ostettava uusi. Takki ei enää ylettänyt riittävästi alaselän ja takajalkojen lihasten päälle. Käytiin aamulla tunnin lenkki, eikä Kannuksen match show raviradalla houkutellut sitten yhtään. Päätettiin kuitenkin lähteä sinne harjoittelemaan ensimmäistä ulkomätsäriä. Pentuluokassa oli vain 8 osallistujaa yhteensä, ja meillä oli parina novascotiannoutaja. Tuisku sai punaisen nauhan. Punaisten kehässä Tuisku valittiin ensimmäiseksi. BIS-kehässä oli yhteensä 6 koiraa, ja Tuisku oli lopulta BIS3! Tuisku käyttäytyi tosi hyvin, vaikka pohja oli vähän raskas juosta (ainakin omistajalle!) ja kehät eivät ihan suurensuuret. Palkinnoista mainittakoon ainakin kaksi hienoa ruusuketta, muumipyyhe, lahjakortti Mustiin ja Mirriin sekä Koirakuiskaajan uusi kirja.


Sunnuntaina oli sitten tämän viikon viimeinen mätsäri Ylivieskassa. Sää onneksi suosi enemmän kuin eilen, mutta tuuli oli edelleen melko navakka. Menimme paikalle hyvissä ajoin, ja saimme odotella pentuluokan alkua aika pitkään, sillä sekarotuisten luokka oli ensimmäisenä. Pariksi kehässä saimme bokserin, joka oli varsin innoissaan kaikista ja kaikesta. Tuisku sen sijaan käyttäytyi erittäin hyvin ja sai punaisen nauhan. Punaisten kehässä tuomari mainosti olevansa huskykasvattaja. Lopulta Tuisku oli kahden parhaan joukossa huskyn kanssa, vaikka husky ei kuulemma juossut tai seisonyt yhtä hyvin kuin Tuisku. Tuomari lopulta valitsi huskyn punaisten ykköseksi ja Tuiskun kakkoseksi rodun perusteella. Tuiskun käytös kuitenkin oli se paras palkinto, ja lisäksi saatiin 3kg ruokasäkki ja hauska vinkulelu :) Ensi viikolla Tuiskulla onkin tottutteleminen leppoisempaan elämään päivisin, kun minulla alkaa työt. Saapa nähdä kuinka energisen koiran löydän aina tullessani väsyneenä kotiin ;)

Tässä vielä pieni videopätkä Ylivieskan mätsäristä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti