sunnuntai 25. elokuuta 2013

63. Loman aikaa

17.-23.12.2012

Tuisku ja Minni
Maanantaina viimeisestä tentistä ja gradupalaverista joululoman kynnyksellä selvittyäni kuulin, että meille olisi tulossa kylään Tuiskun siskopuoli Minni (Abundantia's Bi My Blue Princess). Tuiskulla ja Minnillä on sama isä (Bumtsi Bum Puzzling Bi Colour), ja sukulaisuuden huomasi ainakin rohkeasta luonteesta - ja ehkä pienestä yhdennäköisyydestäkin, jos tarkkaan katsoo ;) Minni on tainnut ulkonäkönsä puolesta tulla enemmän Morrikseen ja Tuisku taas emoonsa, Kerttuun. Minni on kyllä erittäin valloittava persoona, ja leikit menivät Tuiskun kanssa hyvin yksiin. Lopuksi vielä napattiin Minnin korvat liimaan, josko neiti pääsisi tulevaisuudessa vaikka näyttelykehiä kiertämään!

Saimi <3
Tiistaina lähdimme jo päiväsaikaan ajelemaan joulun viettoon Porjanmaalle. Tuiskulle sopii huomattavasti paremmin päiväsaikaan matkustaminen, vaikka voisi kuvitella, että pimeässä esimerkiksi pahoinvointia esiintyy automaattisesti vähemmän. Tuisku tuntuu ahdistuvan erityisesti vastaantulevien autojen sekä katuvalojen vilinästä pimeässä, ja tällöin kyyröttää puoli-istuvassa asennossa häkinnurkassa, kun taas muuten makoilee rennonnäköisesti häkissään. Postafenin ansiosta ei tämänpäiväinenkään automatka siis tuottanut ongelmia, ja perillä Tuisku oli ihan innoissaan huomattuaan, mikä olikaan jälleen kerran määränpää :)

Sylvi <3Väinö pysyi hetken paikoillaan!
Keskiviikko ja torstai sujuivat varsin jouluisissa merkeissä: valmisteltavaa riitti yhtä sun toista viime hetken lahjaostosten ja leipomisen merkeissä. Tuiskun kanssa teimme silityslaudan avulla kontaktitreenejä, lenkkeilimme sekä heitimme palloa ulkona. Aika tarkkaan sai kyllä vahtia, että Tuisku ei saanut muruakaan sille kuulumatonta ruokaa, jotta ei tulisi heti takapakkia tuon mahan kanssa.

Perjantaina Tuisku pääsi myös mukaan kuusimetsälle ja toimi kiitettävästi uuninvahtina, kun leipomisurakka jatkui eiliseltä. Illalla kävimme Tuiskun kanssa katsomassa kaverini ranskanbulldoggipentua Väinöä, joka alkuun herätti Tuiskussa melkoista ihmetystä ja epäilyksiä, oliko tuo kohti tuijottava ja nopeasti liikkuva otus koira ollenkaan! Tuiskulle kuitenkin tekee hyvää kohdata muitakin kuin omanrotuisiaan lajitovereita, ja pienen kannustuksen jälkeen Tuisku innostui leikkimäänkin Väinön kanssa :) Ainut vaan, että pennun hajut taisivat tuoksua aika voimakkaasti Tuiskun nenään - Tuisku oli nimittäin sitä mieltä, että matot täytyisi merkata ihan omilla hajuilla! Tuiskuakin sai siis vahtia sen osalta, ettei se jättäisi omia puumerkkejään Väinölle taas uudelleen merkattavaksi :P


Sylvi, Tuisku ja Saimi

Lauantaipäivä meni vielä viime hetken valmisteluissa, ja Tuisku sai viettää melko leppoista päivää perusrutiinien merkeissä. Sunnuntaina aatonaattona näimme naapuriin muuttanutta stabyhound-pentua, joka ei enää ollutkaan niin pennun kokoinen, mutta sitäkin riehakkaampi! Tuisku ei tykännyt tästä riehuvasta ja melko isokokoisesta koiranalusta sitten ollenkaan vaan suorastaan pelkäsi sitä :/ Tilanteesta poistuttiin heti, kun huomattiin, että Tuisku ei tunne oloaan mukavaksi, mutta siitä huolimatta (tai jostain ihan muusta syystä, who knows) - Tuisku meni ripulille :( Argh! Annoin lääkkeeksi maksimiannokset Promaxia ja Tehobaktia sekä tylosiinia, jotta ripuli saataisiin pysäytettyä heti alkuunsa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti