sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

61. Mahaepisodia kerrakseen

3.-9.12.2012

Maanantai oli ihan normi viikon aloituspäivä. Tiistaina sen sijaan suuntasimme Viiman kanssa Hukka-hallille, ja kartturina toimi tällä kertaa varsinaisen agilityohjaajan sijaan Viiman näyttelyhandleri S. Saimme aikaiseksi oikein onnistuneet treenit näin kahdestaankin, vaikkei miesväki päässytkään mukaan. Teimme sopivaa radanpätkää, ja molemmat koirat olivat ihan innoissaan - kuin myös ohjaajat :D Kokeilin myös ohjata Viimaa, joka oli huomattavasti erilainen Tuiskuun verrattuna. Radan lisäksi Tuiskun kanssa otettiin neljää keppiä, jotka niinikään sujuivat oikein mallikkaasti.
Viima, Nalle ja Tuisku

Joululahja-apuri
Keskiviikkona suuntasimmekin Pohjanmaalle viikonlopun viettoon. Itsenäisyyspäivään torstaina kuului vähän joululeipomusten tekoa, mutta ehdimme myös naapurin kultaisennoutajan Miisan kanssa pururadalle lenkille. Oli jo vähän hämärää, ja Tuisku murisi hieman Miisalle semmoista varoitus/pelkomurinaa ennen kuin tunnisti tämän vanhaksi tutuksi. Koirat leikkivät hyvin, mutta oli tosi kurja huomata, että Tuiskun maha meni tämän jälkeen ihan sekaisin. Loppuilta menikin jälleen syytä pohtiessa sitä kuitenkaan suoranaisesti keksimättä.

Kontaktitreenit silityslaudalla :)


Perjantaina Tuiskun maha ei osoittanut kauheasti paranemisen merkkejä. Niinpä lisäsin ruokiin maitohappobakteereja, ja jätin ostamani Multidog-vitamiinin pois parin päivän kokeilun jälkeen, jos se vaikka olisi ripulin varsinainen aiheuttaja - vaikka epäilen suuresti. Vitamiinien saanti on Tuiskulla kuitenkin tällä hetkellä varmaan ihan nolla, joten ajattelin, että vitamiinilisä ei olisi pahitteeksi. Mutta mahan rauhoittuminen on tässä tapauksessa varmaan tärkeämpää, joten täytyy kokeilla, josko Multidogin poisjättö olisi ratkaisu.


Sylvi ja Tuisku

Saimi <3
Lauantaina Tuiskun maha näytti jo hieman paremmalle, joten menimme Miisan ja tämän omistajan kanssa koirahallille vähän treenaamaan. Tätä ennen kävimme koirien kanssa pururadalla, jotta koirat lämmittelylenkin ohessa saivat purkaa enimmät virrat pois. Teimme hallilla helppoja juttuja: neliössä rengas - hyppy - putki - hyppy -kuviota irtoamisharjoituksena, ja tämän jälkeen neljää keppiä. Harjoitukset sujuivat Tuiskulta moitteettomasti. Loppuajasta Tuisku onnistui pahaksi onneksi varastamaan Miisan rasiasta muutaman herkun, jota kyllä mahan takia ei olisi saanut tapahtua!

Sunnuntaina, kuten arvata saattoi, Tuiskulla oli jälleen maha ihan sekaisin :/ Minun oli pakko aloittaa tylosiinikuuri, sillä maha ei maitohappobakteereilla tai Promaxilla rauhoittunut lainkaan, ja koira näytti jälleen kieltäytyvän myös ruuan syömisestä yhä enemmän ja enemmän. Tylosiini on yleensä näissä tilanteissa rauhoittanut mahan, joten toivotaan, että se tekee sen nytkin. Sunnuntaina palasimme myös takaisin Kuopioon, ja toivotaan, että tästä mahaepisodista selvittäisiin ilman eläinlääkärireissua.

1 kommentti:

  1. Voiko tuiskulla ollu ton mahan kans hommaa :/ onneks nykyään parempi.

    VastaaPoista