torstai 18. huhtikuuta 2013

57. Terveystarkastus

5.-11.11.2012

Maanantaina jatkettiin Tuiskun kohdalla jälleen omien ruokakokkailujen kanssa. Lisäsin vähän mukaan raa'asta pekonista rasvaosaa tai kalkkunaa, jotta ruoka maistui Tuiskulle paremmin (tuoksuu paremmalle). Päivä menikin hyvin, mutta illasta Tuisku-parka vaikutti taas kipeälle :/ Litalgin-kipulääke onneksi tuntui auttavan. Jos jotain hyvää tästä päivästä voisi sanoa, niin uudet, hienot kennel Bumtsi Bumin pipot saapuivat postissa!

Tiistaina aamulla ei annettukaan ruokaa ollenkaan, vaan lähdettiin Viiman porukan kyydissä Joensuuhun Jari Aholle terveystarkkeihin! Sää ei ainakaan suosinut, sillä räntää tuli taivaantäydeltä. Vähän jännitti, millaisia tulosarvioita ja lopulta tuloksia sieltä mahtaisi tulla. Tuisku matkusti etupenkillä mun kanssa, koska en viitsinyt pientä kiusata ja laittaa farmariauton takaosaan, jossa Tuisku vain huutaa ja ei viihdy (pelkäsin vähän myös sitä pahoinvointia, ei kiitos enää sitä näiden muiden vatsaongelmien lisäksi!). Perillä saatiin täyttää vino pino kaikenmoisia kaavakkeita, ja koirille laitettiin silmätippoja silmätutkimuksia varten. Ensin tuomio silmistä: hyvältä näyttää ja ei ylimääräisiä ripsiä! Samoin polvet ihan puhtaat, ja sydän kuulosti normaalille. Koirien rauhoituksen jälkeen otettiin vielä kuvat lonkista ja kyynäristä, jotka Ahon mukaan olivat vähintään B:tä ellei jopa A:ta. Hyvillä mielin päästiin siis kotimatkalle koko porukka :) Tuisku itki kurjuuttaan tokkurassa koko automatkan ja hoippuen käveli autolta sisälle. Illalla vähän kalkkunakin alkoi maistua, mutta ihan lepäillessä ja toipuessa meni tuo ilta.

Keskiviikkona päätimme mennä ACE:lle trainingsiin, kun edellispäivän reissua ei koirasta mitenkään huomannut. Harri piti varsin rohkaisevan ja hyvän treenin. Teimme pientä radanpätkää, jossa ideana oli opetella ohjaustekniikkaa pakkovalssijaakotus. Lisäksi harjoittelimme irtoamista putki - pituus - hyppy - putki -suoralla, ja sanoisin, että Tuisku kyllä meni eteenpäin tuossa harjoituksessa! Hienosti Tuisku myös meni ensimmäistä kertaa pituuden, jossa oli kolme palikkaa. Nyt vain pitää vähitellen alkaa nostamana estekorkeuttakin. Harri antoi lisäksi hyviä vinkkejä siihen, kun Tuisku aika-ajoin karkailee meidän radalta räkyttämään viereisellä radalla menevälle koiralle. Kuulemma minun täytyy tehdä itsestäni riittävän kiinnostava, esim. riehuttaa sitä jollain lelulla ennen suorituksen aloitusta. Tällä kerralla tuo juttu ainakin osittain näytti toimivan, tosin siitä huolimatta Tuisku pari kertaa otti hatkat kesken radanteon ja lähti huitelemaan. Välillä tekisi jo mieli ottaa toisenlaiset keinot käyttöön, esimerkiksi lopettaa suoritus ja poistaa koira hallista, kun alkaa pelleilemään. Mutta ehkä tämäkin ajan kanssa loppuu, saa nähdä.


Torstai-iltana käytiin Viiman porukan kanssa ottamassa itsenäisesti agilityä, ja teimme samaa, mitä eilen teimme ACE:lla. Alussa putkelle irtoaminen oli vähän ongelmallista, mutta pienissä pätkissä etenemällä saatiin sekin onnistumaan :) Ruuan kokkailuun vähän jo kyllästyneenä (ja myös siihen kyllästyneenä, ettei ruoka tahdo Tuiskulle edes kelvata!) tilasin Tuiskulle Acanan grasslands -nappularuokaa. Annoin treenien jälkeen Tuiskun maistaa pari nappulaa, ja pienen epäileväisen maistelun jälkeen näyttivät ainakin jollain lailla kelpaavan. Kyseessä on viljaton nappula, joka sisältää pääasiassa lammasta, ankkaa ja vähän siikaa sekä erilaisia hiilihydraattituotteita (http://verkkokauppa.slnimport.fi/index.php?route=product/product&path=11&product_id=120).
Uudet Bumtsi Bum -pipot!

Saimi ja Tuisku <3

Sylvi <3


Tuisku luun kanssa, Sylvi nautiskelee!Saimi

Perjantaina lähdimme Pohjanmaalle viikonlopun ja tulevan isänpäivän viettoon. Tuisku matkusti varsin levollisen näköisenä autossa Postafenin voimalla ilman pahoinvointia. Kun pääsimme perille, Tuisku oli jälleen aivan innosta sekaisin päästessään tuttuun paikkaan :) Kissoja sen piti heti päästä tervehtimään, ja ruokahalukin oli Pohjanmaalla paljon parempi kuin Kuopiossa pitkiin aikoihin. Lauantaina vietimme ihan normaalin ja rauhallisen kotipäivän. Tuisku pääsi bichon frisé Milon kanssa kuitenkin lenkille pururadalle, ja kyllähän kaverukset juoksivat! Sunnuntaina olimme sekä Kannuksessa että Himangalla. Lampaat olivat jo navetassa, joten niitä ei nähty tällä kertaa. Tuisku sai vähän maistaa sille vartavasten säästettyä lampaan luuta, ja kylläpä se tykkäsi siitä! Ei oikea ruoka meinannut sen jälkeen kelvata ollenkaan. Olen nyt antanut Tuiskulle Acanaa muutaman nappulan päivittäin kana/kalkkuna-raejuusto-porkkanamössön lisäksi, ja maha on pysynyt hyvänä :)

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia koiruudesta! <3 Ja onnea hyvistä terveystuloksista :) Toivotaan että lonkat tulee A:na takaisin, mutta ei ne B:tkään huonot ole :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivotaan tosiaan ihan A-luokkaisia lonkkia ;)

    VastaaPoista