maanantai 18. helmikuuta 2013

55. Tylosiinia ja taas uusi ruokavalio

22.-28.10.2012

Maanantaina soitin viimekertaiselle eläinlääkärillemme Tuiskun vatsaoireista. Eläinlääkäri ei ottanut oireita yhtään todesta. Hän määräsi Oriprim vet kuurin apteekkiin, mutten ollut siihen tyytyväinen. Soitin toiselle eläinlääkärille, joka oli meille ennestään tuntematon, mutta jota pari tuttua ovat kehuneet "ihan päteväksi". Ajan sain tälle samalle päivälle. Tuiskulle annettiin täältä 10 vuorokauden tylosiinikuuri, jota oikeastaan olin lähtenyt hakemaankin. Lisäksi ostettiin suolistoystävällinen ruoka Virbac digestive. Toivotaan että näistä nyt on apua, ja että Tuisku saataisiin kuntoon. Tietenkään kontaktikurssille ei tänäänkään menty.
Tiistaina pidettiin ihan lepopäivä. Tylosiini tuntuu auttavan ja "tykinsuusta ampuva" ripuli on loppunut! Tuisku vähän vierastaa uutta ruokaa, mutta pääsääntöisesti se tuntuu kelpaavan, kun on riittävän nälkä. Keskiviikkona trainingsiin mentiin, kun Tuisku oli niin virkeä ja ripuli oli loppunut. Tehtiin radanpätkiä, joissa oli poispäinkäännöksiä ja persjättöjä. Ite olin aivan älyttömän huono juoksemaan, ja jouduttiin tekemään tosi pienissä pätkissä. Tuisku olis kyllä ollut tosi näppärä, pitää varmaan ite alkaa treenata juoksemista ja enemmän sileällä harjoitella noita ohjauskuvioita.

Torstaina vietettiin normaali päivä. Kotona tehtiin kontakteja silityslaudalla, ja Tuisku oli tosi hyvin mukana ja osasi hienosti :) Nyt voin juosta Tuiskun edestä sen ollessa laudalla 2 on 2 offissa tai mennä pois näkyviltä, ja Tuisku pysyy asennossa liikkumatta.


Perjantaina Tuiskun maha on edelleen pysynyt hyvänä :) Ihanaa, että tylosiinista ja uudesta nappulasta tuntuu olevan oikeasti apua. Käytiin myöhään illalla Viiman porukan kanssa samaa, mitä viimeks otettiin trainingsissä. Tuisku ei meinannut itsenäisesti irrota putkiin, joten tätä pitää vielä vahvistaa ja harjoitella. Poispäinkäännös meni nyt tosi hyvin, eli jotain olemme ehkä oppineet nyt molemmat (koirassahan nyt ei aiemminkaan ole ollut mitään vikaa!).

Tuisku-raukka oksensi lauantaiaamuna tyhjää mahaansa, vaikka sai agilityn jälkeen eilen vielä myöhään ruuan. Tuisku kyllä alkoi syömään päivän mittaan, eikä ollut ripuilla. Haettiin eläinkaupasta Tuiskulle uusi vinkupallo leluksi ja kalkkunaa pakasteeseen. Sitä Tuiskun maha on tuntunut ihan hyvin kestävän kalkkunaa raakanakin. Sunnuntaina Tuisku teki yhdet ripuliulosteet, en kyllä osaa syytä arvailla. Mielestäni se ei ole saanut mitään ruokavalioon kuulumatonta. Vatsa onneksi toimi illalla taas normaalisti. Tuisku tosin tuntui nirsoilevan ruokaansa tai sitten sillä on edelleen vatsakipuja :( Olen antanut tehobaktiakin päivittäin, mutta jotenkin tuntuu, ettei tämä mahaongelman ratkaisu ollut vielä tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti